E-mail: info@oppotten.nl
 

 
Oppotmachine - Klik hier voor grotere afbeelding...
  Onze oppotmachine (merk: JAVO) is uitgevoerd met een dubbele boorinstallatie en - potopzetmachine, zodat er twee plantgaten tegelijkertijd geboord kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk potten te vullen met een snelheid van 1000 tot 6000 stuks per uur. De dubbele boorinstallatie is te gebruiken voor potten met een maat van 7 tot en met 13 centimeter. Voor grotere potmaten geldt een capaciteit van 500 tot 3000 stuks per uur. De kleinste potmaat die onze machine kan verwerken is 7 centimeter, de grootste 21 centimeter.  

  Een zogenaamde "jacobsladder" zorgt ervoor dat potgrond omhoog wordt gevoerd in de oppotmachine. Dit maakt het mogelijk de potten automatisch te kunnen vullen met potgrond. Een "opzetmachine" plaatst automatisch potten op een roterende "pottenkrans". De potten worden eveneens automatisch van de pottenkrans afgevoerd nadat deze met potgrond zijn gevuld. Het planten van het stekmateriaal gebeurt uiteraard handmatig. Nadat de potten zowel met potgrond als met stekmateriaal zijn gevuld worden deze naar een traploos instelbare transportband geleid. Deze transportband transporteert de potten naar iedere gewenste plek. Aan het einde van de transportband staat één van onze medewerkers klaar om de potten keurig op hun plaats te zetten.

Onze truck is voorzien van een korte telescopische mast, zodat wij ook in lagere kasopstanden probleemloos kunnen werken. Wij in staat om met "BIG BAGS" te werken. "BIG BAGS" zijn zakken die zijn gevuld met ongeveer 1,5 m3 grond. Doordat wij in het bezit zijn van een ophoging voor onze oppotmachine kunnen wij op tafels oppotten zonder dat de tafel aan de kopse kant gedemonteerd hoeft te worden. Uw tafels blijven dus volledig intact.